HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez

HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez

Az egyszerűen kezelhető HI 84533 automata minititrátorral a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom vagy asszimilálható nitrogén tartalom) mérése és a pH-érték meghatározása lehetséges a bor (illetve a must vagy gyümölcslé) esetén. Mindkét paraméter fontos szerepet játszik a bor erjedése során. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálatára.

Érdeklődni szeretnék
Kérjük adja meg elérhetőségi adatait valamint az árajánlat tárgyával kapcsolatban, amit esetleg munkatársunk vegyen figyelembe, kérjük részletezze.
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.

A GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkciónak köszönhetően nyomon követhetők a kalibrálási adatok, így kiküszöbölhetők a szennyezett elektród vagy kalibráló oldat által okozott mérési hibák. A keverési sebesség szabályozása automatikus a kevert folyadék súlya és viszkozitása alapján. A mérési eredmény alapján valósidejű grafikon is megjeleníthető a kijelzőn. A mért értékek elmenthetők vagy exportálhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével.

Mi is az a formol szám, más néven fermentálható nitrogéntartalom?

A gyümölcslé és a bor fermentálható nitrogéntartalom formájában kifejezett aminosav-koncentrációja a formol metóduson alapuló sav-bázis titrálás útján határozható meg. Az eredményként kapott úgynevezett formol szám (más néven formol index) segítségével a bor és a gyümölcslé minősége jellemezhető. A borban található aminosavtartalom értékét számos tényező befolyásolja, mint például a szőlő érése. Mivel a must erjedésének folyamata során a nitrogén nagyon fontos szerepet játszik, mennyiségét még a fermentálás megkezdése előtt meg kell határozni.

A tartozék vegyi anyagokkal kapcsolatos veszélyességi információk:

 

 

 

 

 

© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO