HI 84500 Borászati minititrátor a kén-dioxidtartalom méréséhez

HI 84500 Borászati minititrátor a kén-dioxidtartalom méréséhez

A HI 84500 borászati titrátorral a borban megtalálható szabad és összes kén-dioxidtartalom mérése hajtható végre. Lehetséges a redoxpotenciál (ORP) meghatározása is. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére. Ez azért fontos, mert vörösbor esetén a hagyományos mérés körülményes, mivel nehezen láthatók a színbeli változások.

Érdeklődni szeretnék
Kérjük adja meg elérhetőségi adatait valamint az árajánlat tárgyával kapcsolatban, amit esetleg munkatársunk vegyen figyelembe, kérjük részletezze.
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.

A GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkciónak köszönhetően nyomon követhetők a kalibrálási adatok, így kiküszöbölhetők a szennyezett elektród vagy kalibráló oldat által okozott mérési hibák. A keverési sebesség szabályozása automatikus a kevert folyadék súlya és viszkozitása alapján. A mérési eredmény alapján valósidejű grafikon is megjeleníthető a kijelzőn. A mért értékek elmenthetők vagy exportálhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével.

A kén-dioxid mérésének jelentősége a borászatban

A kén-dioxid borhoz adásának egyik fontos célja a baktériumok és az élesztő szaporodásának elkerülése, illetve antioxidánsként alkalmazzák a barnulás megelőzésére. A borhoz adott kén-dioxid egy része azonnal kötötté válik. A kötetlen kén-dioxid mennyisége jelenti a szabad kén-dioxidtartalmat, ez felelős a bor védelméért. A kötött és a szabad kén-dioxid mennyisége a bor összes kén-dioxidtartalmát jelenti.

A hozzáadott és a kötetlenül maradó kén-dioxid mennyisége közötti kapcsolat összetett, azonban egyértelmű, hogy ezt nagyrészt a borban jelenlévő összes kén-dioxidtartalom befolyásolja. A kötés aránya fordítottan arányos a koncentrációval. A szabad és kötött kén-dioxid közötti kapcsolat boronként eltérő lehet. A szabad kén-dioxidtartalom két részre oszlik. A nagyobb és nagyrészt hatástalan szabad rész a „biszulfit”, a kisebb rész a molekuláris kén-dioxid. Ennek mennyisége függ a szabad kén-dioxidtól, valamint a pH-értéktől.

A tartozék vegyi anyagokkal kapcsolatos veszélyességi információk:

 

 

HI 84500 Borászati minititrátor a kén-dioxidtartalom méréséhez
© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO