HI 83746 Fotométer (redukáló cukor)

HI 83746 Fotométer (redukáló cukor)

A hordozható HI 83746 borászati fotométer segítségével a borban található redukáló cukortartalom mérése lehetséges, amely a bor megfelelő édességének és alkoholtartalmának talán legfontosabb paramétere.

 

Érdeklődni szeretnék
Kérjük adja meg elérhetőségi adatait valamint az árajánlat tárgyával kapcsolatban, amit esetleg munkatársunk vegyen figyelembe, kérjük részletezze.
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.

A borminta vizsgálata néhány egyszerű lépésben végrehajtható. A tartozékok között megtalálható a méréshez szükséges valamennyi eszköz. A mellékelt reagens-készlet 20 mérés végrehajtásához elegendő, ezek, csakúgy, mint minden más műszerünk esetében, elfogyás esetén utánrendelhetők.

A mérés során a minta hevítésére is szükség van. E művelethez ajánljuk a HI 839800 reaktort, amellyel biztosítható a fiola adott hőmérsékleten történő melegítése a szükséges ideig.

A redukáló cukor jelentősége a borkészítés során

A redukáló cukortartalom a borászati mérés egyik legfontosabb paramétere. Növekedésének nyomon követése a szőlő érése során segíthet a szüret idejének meghatározásában. A legmagasabb lehetséges cukortartalom határozza meg a szőlő kereskedelmi értékét. A fermentáció során a cukortartalom csökkenésének megfigyelésével állapítható meg a folyamat befejeződése, illetve végezhető el a korrekció, ha a redukáló cukortartalom túl alacsony a kívánt alkoholfok vagy édesség biztosításához.

A szőlő redukáló cukortartalmát nagyrészt glükóz és fruktóz alkotja. A Fehling‐reagenssel lezajlott reakció után a redukáló cukortartalom kolorimetriás módszerrel határozható meg. A Fehling‐módszer nem a pontos meghatározásra szolgál, segítségével csak a cukorkoncentráció csökkenése mutatható ki, mivel a reakció a jelenlévő redukáló cukor fajtájától és mennyiségétől függ. A fenolok hatással vannak a Fehling‐reakcióra, ezért a vörösbort az elemzés előtt színteleníteni kell. A bor tartalmazhat nem erjeszthető redukáló cukrokat is (mint pl. a pentóz), amelyek szintén elemezhetők ezzel a módszerrel.

A tartozék vegyi anyagokkal kapcsolatos veszélyességi információk:

 

 

 

 

 

 

© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO