Rét, legelő, trerület karbantartás

2021-03-16
Rét, legelő, trerület karbantartás

Rétek, legelők, sorközök, árkok, tavaszi és folyamatos karbantartása 

A mezőgazdaságban egész évben van feladat, de a tavaszi és az őszi időszak különösen kiemelkedik. Sok éve a tavaszi munkák különösen korán elindulhatnak, a szezon hamarabb indul, még nehezebb mindenre odafigyelni. A talajerő visszapótlás után, mellett, a rétek, legelők karbantartása az egyik legelső feladat, amit hajlamosak vagyunk más munkák miatt esetleg halogatni, vagy elhagyni.

 

Pedig mint minden növény a rét, legelő is meghálálja a gondoskodást.

A gyorsabb növekedést és nagyobb hozamot olyan egyszerű és olcsó eszközök használatával érhetjük el, mint pld. a rétborona és henger.

Az ősszel, télen elszáradt növényi maradványok eltávolítására a hagyományos fogas borona nem alkalmas. Erre a munkára, a vakondtúrások egyengetésére rétboronát kell használni. Ez nemcsak tavasszal hasznos, hanem a legeltetett területek évközi karbantartására is. Függesztett kivitelben, 4, 5, 6 m-es munkaszélességben áll rendelkezésre nálunk.

 

 

A felfagyott, egyenetlen vagy friss telepítésű területeken hasznos segédeszköz a henger. Itt is inkább külön erre a célra alkalmas nagy átmérőjű hengerek alkalmazása indokolt. Ezek a laza talajon is megfelelő munkát végeznek. Szállítani 1,8-3 m-ig vontatott vagy félig függesztett kivitelben rendelésre tudjuk.

 

 

 Rétek, legelők művelésénél, nem indokolt a szárroppantós drágább tárcsás kaszák használata, ide megfelel egy olcsóbb, de strapabíró dobos kasza is. Ezek gyorsan, egyszerűen és hatékonyan dolgoznak, kevésbé érzékenyek a talajegyenetlenségekre, vakondtúrásokra, taposásokra. felépítésük is ennek megfelelő, a legkevesebb meghibásodási lehetőséggel, minden mechanikus mozgatással. 1,35, 1,65, 1,85 m-es munkaszélességben szállítjuk.

 

 

 Elvadult területek, sorközök művelésére tisztító kaszát alkalmazunk. Ezek a sarjnövényeket, nyesedékeket is aprítják, késkialakításuknak köszönhetően, akár 3-4 cm szárvastagságú növény vágására is alkalmasak, 1,6, 1,8, 2 m-es munkaszélességben. A kasza a traktor középvonalától elcsúsztatható, tarló magassága a támasztó kerék beállításával történik.

 

 

Az árokpartok, árkok folyamatos karbantartása nem csak az esztétika miatt fontos. Az elvadult területek gyommal fertőzik a szántót, csökken, vagy megszűnik a víz elevezető képességük, megemelkedik a talajvízszint, ami víznyomásos területeket okozhat. Erre a szögben állítható zúzóktól, a hidraulikus karos gépekig több megoldás is lehetséges. Utóbbi a mezei űrszelvényének karbantartására, a bokrok, fák belógó részeinek nyesésére is alkalmas lehet. Rézsűkaszák 3-9 méteres karkinyúlással kaphatók, 1 méteres vágófejjel rendelkezik, amelyre a munkafeladat függvényében különböző, száraprításra alkalmas eszközök csatlakoztathatók. A rézsűkasza önálló hidraulika rendszerrel, olaj hűtővel, hidraulikája akkumulátorral felszerelt, a kinyúló kar lengés csillapításához. Működtetése Joy-stick vezérlőkarral történik. Mivel kivitelület az adott környezeti igényeknek megfelelően kell kialakítani.

 

 

 

 

 

 Aktuális, folyamatosan frissített gépválasztékunk mindig megtalálható az Agroinform oldalán. Gépeinkről bővebben weboldalunkról lehet tájékozódni, vagy ajánlatot kérni a telefonon a +36 30 983 0315, vagy mailben a címen.

 

 

 

Érdeklődni szeretnék
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.
© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO