HI 99111 Hordozható borászati pH-mérő

HI 99111 Hordozható borászati pH-mérő

A HI 99111 borászati pH-mérőműszer kimondottan a borászok számára lett tervezve, a műszer segítségével könnyen ellenőrizhető a bor pH-érték.

Érdeklődni szeretnék
Kérjük adja meg elérhetőségi adatait valamint az árajánlat tárgyával kapcsolatban, amit esetleg munkatársunk vegyen figyelembe, kérjük részletezze.
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.

A borászati pH-mérések velejárója az elektród felületére rakódó szennyeződés. A standard pH-elektródokkal ellentétben a műszerhez tartozó elektród nyitott átvezetővel rendelkezik. Az ilyen kialakítás előnye, hogy az átvezető sokkal nehezebben dugul el, így ideális a bor és a must méréséhez.

A pH-mérő felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik, így kezelése nem igényel különösebb szakképzettséget, illetve kis mérete révén kényelmesen végrehajthatók a mérések gyakorlatilag bárhol. A műszerrel mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálata lehetséges.

A műszer készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz kalibráló és karbantartó oldatokat is.
A pH-érték mérése borban

A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között a pH-értéktől függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. A pH-érték alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.
A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van.

 

 

© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO