HI 83748 Fotométer (borkősav)

HI 83748 Fotométer (borkősav)

A hordozható HI 83748 borászati fotométer segítségével a borban található borkősavtartalom mérése lehetséges. A borkősavtartalom egyike a borkészítés folyamata során figyelemmel kísérendő paramétereknek. Aránya, koncentrációja és összetétele a bor pH-értékétől függ.

Érdeklődni szeretnék
Kérjük adja meg elérhetőségi adatait valamint az árajánlat tárgyával kapcsolatban, amit esetleg munkatársunk vegyen figyelembe, kérjük részletezze.
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.

A műszer segítségével néhány egyszerű lépésben ellenőrizhető a bor borkősavtartalma. Az egyszerűen kezelhető mérőeszköz kezelése nem igényel különösebb szakképzettséget. A tartozékok között megtalálható a méréshez szükséges valamennyi eszköz és reagens.

A borkősav borászati szerepe és jelentősége

A borkősavtartalom nem összekeverendő az összes vagy titrálható savtartalommal, amelyet szintén gyakran fejeznek ki borkősavtartalomban. A borkősav a borban alapvetően megtalálható sav (a teljes savtartalom akár 60%‐a), de egyéb savak, mint például az almasav, a citromsav és számos illósav is részét képezik az összes savtartalomnak.

A borkősav egyike a borban található legfontosabb savaknak. Jelentősége a bor stabilitásának fenntartásában rejlik. Borkősav, kálium‐bitartarát vagy kalcium‐tartarát formájában található meg. Aránya a pH‐értéktől függ. A kristályos lecsapódás (azaz a tartarát kicsapódása) a bor érésének mellékjelensége, de nem elfogadható a kereskedelemi forgalomban. Kialakulását a borkészítők például a bor pH-értékének gondos szabályozásával előzhetik meg.

A tartozék vegyi anyagokkal kapcsolatos veszélyességi információk:

 

 

 

 

 

 

© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO