Dondi árokásók

Dondi árokásók

A több mint 160 éves múlttal rendelkező olasz Dondi vállalat hírnevét árokásók fejlesztésével és gyártásával érdemelte ki. A vállalat piacvezető árokásók gyártásában.
A Dondi az elmúlt évtizedekben átfogó tapasztalatot szerzett a passzív talajművelés területén is, sikeresen léptek be a talajlazítók és tarlóhántó eszközök gyártói piacára. Árokásó kínálatban megtalálható az egyrotoros, kétrotoros és segédrotoros kivitel, emellett a Drenag függőleges falú árkot maró eszköz is az ajánlat részét képezi.

Főbb ismérvek

A Dondi árokásók munkasebessége kiviteltől függően 0,35-1,2 km/h, munkamélység és árok oldalfal dőlésszög tekintetében széles palettáról választhatjuk ki az igényeknek legmegfelelőbb típust. A Dondi rotációs árokásók 3 gépcsaládba sorolhatóak - úgymint két forgófejes, egy forgófejes, és egy forgófejes-tisztítótárcsás árokásók - amelyeken belül többféle kivitel található a szükséges igényekhez igazodva.
A Dondi rotációs árokásók legfontosabb része a jó minőségű hajtómű, amely egyszerűen, de biztonsággal és alacsony zajszinttel képes átvinni a hajtást.

Technológia és teljesítmény

Minden Dondi árokásó modellelre jellemzőek a „GLEASON” típusú ferde fogazású kúpfogaskerekek, amelyeknél a biztonságos nyomatékátvitelt egyszerre három fog kapcsolódása biztosítja, egyben garantálva a hajtómű hosszú élettartamát is. A két forgófejes árokásók kínálata magas szintű technológiát és teljesítményt biztosít a levezető csatornák és öntöző árkok ásásához és tisztításához. Kerekes traktorokkal új árok kimunkálásánál mászó fokozatban 400-600 m/óra sebességgel, egyszerű tisztítási munkáknál akár 1200 m/óra haladási sebességgel dolgozhatunk.

Munkafolyamatok

Az alapkivitelű Dondi árokásó 32°-os oldalfalú árkot készít, de 18°, 20°, 23°, 42°-os dőlésszögű kivitelek is rendelkezésre állnak, melyeknek adaptálása a különböző talaj típusok és munkafolyamatok függvénye. A legnagyobb gép munkamélysége maximálisan 140 cm. A kívánt nagyságú új csatorna kimunkálását a gép egy vagy több menetben képes elvégezni a talajtípustól, a traktor teljesítményétől és haladási sebességétől függően. A kitermelt földet az árok két oldalára teríti a gép. Az egy forgófejes és az egy forgófejes-tisztítótárcsás Dondi árokásók is képesek új árok készítésére és régi tisztítására. A gépek munkasebessége új árok készítésekor 800-1200 m/óra, felújításkor 1200 -1400 m/óra. Ezeknél a gépeknél alapkivitelben 30° az árok oldalfaldőlése. Az egy forgófejes-tisztítótárcsás gépekkel kiviteltől függően maximálisan 55 - 110 cm mély árok, az egy forgófejes árokásókkal kiviteltől függően maximálisan 35-70 cm mély árok alakítható ki. Ezzel összhangban a teljesítmény igény 35 és 150 Le között változik. A kiemelt földet a csatorna jobb oldalára helyezi el a gép, így út menti árkok karbantartására is alkalmas. A Dondi árokásó típusok között megtalálhatók a traktor középvonalhoz képest oldalra kitolható gépek új árok kialakításához és karos kivitel traktor melletti árok készítéséhez, tisztításához.

Dondi Drenag gépcsalád

Az árokásók kínálatában megtalálható a Dondi Drenag gépcsalád, amivel sziklamentes talajokban 8, 14 és 20 cm széles csatorna alakítható ki a kések állításával - a legnagyobb modell esetén maximálisan 100 cm mélységben. A földet az árok jobb oldalára termeli ki az ároknyitó. A géppel az árokásással egy menetben alagcső és öntöző cső fektetése is elvégezhető. A munkasebesség 350-650 m óránként. Ha a talaj kemény vagy sziklás, akkor rendelkezésre áll egy speciális volfrám szerszámkészlet is.

 

Dondi árokásók
Képek száma: 1 db
Dondi árokásók
Érdeklődni szeretnék
Kérjük adja meg elérhetőségi adatait valamint az árajánlat tárgyával kapcsolatban, amit esetleg munkatársunk vegyen figyelembe, kérjük részletezze.
Tárgy:
Név:
E-mail:
Telefon:
Helyes formátumok: +36 1 123 4567; +36 11 123 456; +36 40 123 4567
(Kérjük, ügyeljen a szóközökre!)
Megye:
Üzenet:
Feliratkozom a hírlevélre.
Az alábbi hírlevelekre szeretnék feliratkozni
Vízgazdálkodás
Szőlészet - Borászat
Szántóföld
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatot. Hozzájárulok, hogy az adataimat az abban leírtak szerint kezeljék.
© IntroWeb | 2018 - Weboldal készítés, SEO